Over Alice Lagendijk

Ik ben Alice Lagendijk en als diëtist in juli 1995 afgestudeerd aan de opleiding Voeding&Diëtetiek in Groningen. Vrijwel direct ben ik als diëtist aan de slag gegaan in de thuiszorg. Met ruim 20 jaar werkervaring  in de thuiszorg, het revalidatiecentrum, het ziekenhuis en het verpleeghuis, ben ik mijn eigen Diëtistenpraktijk gestart in 2011. Ik vind het een uitdaging om mensen te begeleiden en te motiveren in het aanpassen en veranderen van hun eetpatroon. Voeding en gezondheid staan dicht bij elkaar.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met  problemen als overgewicht, diabetes mellitus type 2, hypercholesterolemie, hypertensie, spastische darmen, COPD en ondergewicht. Bij de thuiszorg heb ik samen met de diabetesverpleegkundige, in de regio Duin- en Bollenstreek de diabetesspreekuren opgezet. Ik heb jaren mensen begeleid met diabetes mellitus type2. Zowel individueel op het spreekuur als in groepsverband.  Daarnaast heb ik Groepsvoorlichting opgezet en gegeven aan kinderen, tieners en volwassenen met overgewicht, al dan niet in combinatie met sporten/fysiotherapie.

De titel diëtist is een bij wet beschermde titel die alleen mag worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor begeleiden bij afvallen.  Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. De diëtist van Beter Fit is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

 

  • Wel of geen spreekuur met de nieuwe maatregelingen?

    Nieuwe Lockdown! De spreekuren van Beter Fit gaan op locatie door. De dietist is een (para)medisch beroep en valt buiten de Lockdownregeling. Beter... (lees meer)

  • Binnenkort start Fit & Food Kids

    NIEUWE CURUS START SNEL!    Fit & Food Kids, cursus voor ouder en kind samen! Heeft uw kind de neiging tot overgewicht... (lees meer)