Kinderen met Overgewicht

Help! mijn kind is te dik - Jong geleerd, Oud gedaan!


Steeds meer kinderen zijn op jonge leeftijd te dik. Soms door medische oorzaken of is er een erfelijke aanleg. Maar meestal komt het door ongezond eten en te weinig beweging!

Overgewicht gaat niet vanzelf over in de groei. Je kunt je kind aanwennen om gezond te eten en veel te bewegen. Dit voorkomt dat je kind te dik wordt. Het is dus echt Jong Geleerd - Oud Gedaan!

Overgewicht is niet goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kind. De kansen op ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten en pijn in de gewrichten nemen toe. Overgewicht kan bij kinderen ook een negatieve invloed hebben op het gevoel van eigenwaarde en sommige kinderen worden gepest.

U kunt zelf starten door het goede voorbeeld te geven aan je kind. Eet gezond en doe leuke bewegingsactiviteiten.
Hier alvast wat tips!:
  •     Zorg voor gezonde maaltijden met veel groente en fruit.
  •     Geef je kind niet te vaak (alleen op vaste tijden) snoep, frisdrank, limonade of yoghurtdrank.
  •     Eet liever fruit en groente, (vruchten)thee of water.
  •     Kies voor minder vette producten, zoals halfvolle of magere melk, 30+ kaas, mager vlees en magere vleeswaren.
  •     Geef je kind geen snoep of chips als beloning of als troost.
  •     Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  •     Doe de boodschappen op de fiets of lopend

Bij Beter Fit leren kinderen en hun ouders hoe je door bewuste keuzes te maken, een gezond gewicht kan bereiken op een speelse en eenvoudige manier. We stellen samen haalbare doelen op voor het kind en het gezin. Je kind zal zich lichaamlijk en geestelijk fitter, gezonder en zelfverzekerder voelen. De consulten zijn erop gebaseerd om de kinderen te motiveren en inspireren om zelf te kiezen voor goed en gezond eten. Ouder(s) krijgen niet alleen adviezen over voeding, maar ook over leefstijl. De adviezen zijn makkelijk in te passen in de huidige levenswijze. Door het geven van huiswerk ontdekt het kind de eigen wil, de eigen sterke kanten en vergroot het zelfvertrouwen.Informatie aanvragen