Werkwijze

Eerste consult
Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. In dit consult maakt u kennis met de diëtist en wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen. Hierbij wordt er gesproken over uw doelen, klachten, leefsituatie, dieetervaringen, eetgewoonten en bewegingspatroon. Door middel van de anamnese krijgt de diëtist een goed beeld over uw situatie en kan informatie en advies op u afgestemd worden. Na de anamnese stelt de diëtist in overleg met het behandelplan op.

Vervolgconsult
Een vervolgconsult neemt ca. 20 minuten in beslag. De tijd tussen het eerste consult en het vervolgconsult wordt in overleg bepaald. Tijdens de vervolgconsulten worden de doelen die in het eerste consult zijn opgesteld geëvalueerd. De diëtist gaat met u bespreken wat er wel en niet gelukt is en hoe u er voor kunt zorgen dat de doelen wel behaald worden. Hierbij kunnen nieuwe doelen of vragen gesteld worden.

Rapportage
Over het algemeen wordt er na het eerste consult een beginrapportage geschreven en wordt na het laatste consult een eindrapportage geschreven naar uw verwijzer. Bij grote veranderingen of nieuwe klachten tijdens de behandeling kan uw verwijzer, met uw toestemming, daar over geïnformeerd worden.


Informatie aanvragen