Fitter met Kanker2 (13-02-2019)

Vermoeidheid en koken

Herken je dat ? Je wilt wel een gezonde maaltijd op tafel zetten, maar je bent zó moe? Hoe zorg je er voor dat je in een hand om draai iets lekkers en gezonds op tafel hebt staan.

1) Koop voorgesneden groente en geschilde aardappelen bij de groenteboer. Bij de supermarkt kan dit ook, maar dat is minder vers. Je hoeft het dan alleen maar te koken. Doe meteen een ei bij de aardappelen in de pan. Dan hoef je ook geen vlees te bakken.
2) Maak altijd een dubbele portie. De rest vries je in en dan ben je een volgende keer zo klaar.
3) Vraag een vriendin of buurvrouw of ze iets extra’s kookt. Dit hoef jij de volgende keer dan alleen maar eventjes op te waren.
4) Maak een bord bouillon met flink veel (voorgesneden) soepgroente. Eet hier 2 geroosterde volkoren boterhammen bij met een stukje gebakken vlees of vis. Of eet er los een onsje vleeswaren bij.
5) Gebruik diepvriesgroente, dit is snel klaar en zit nog boordevol vitaminen.
6) Maak een ovenschotel, deze kan je al klaarmaken op het moment dat je de meeste energie hebt.

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt. De vermoeidheid van mensen met kanker wijkt duidelijk af van die van mensen zonder kanker. Deze is heviger en intenser, kan iemand plotseling overvallen. Inspanning of rust heeft nauwelijks effect op deze vermoeidheid.‹ Naar het nieuwsoverzicht